Tabs

5 Securitatea datelor (1/4)

Cum îmi pot proteja casa inteligentă?

În principiu, toate dispozitivele conectate la internet pot fi ținte potențiale pentru infractorii cibernetici. La o casa inteligentă, pot fi identificate în special 4 surse potențiale de pericol, care pot facilita accesul hackerilor la informații:
O sursă fundamentală de pericol poate fi chiar dispozitivul în sine, dacă are deficiențe tehnice. Cu cât sunt mai multe dispozitive inteligente integrate într-un sistem, cu atât este mai vulnerabil sistemul în ansamblu. O altă problemă este faptul că un dispozitiv inteligent integrat într-un sistem va expune la risc și celelalte dispozitive din același sistem.
Adică, de exemplu, dacă becul inteligent este piratat, persoanele neautorizate pot avea acces la toate dispozitivele conectate la rețeaua locală, cum ar fi camera de supraveghere, sau chiar și la computer.
Serviciile Smart Home care necesită un cont de utilizator sunt protejate de obicei doar cu o parolă. Prin urmare, este important să alegeți o parolă sigură pentru a vă proteja de hackeri.
În link-ul următor puteți afla cum se alege o parolă sigură: http://www.verbraucherzentrale.de/wissen/digitale-welt/datenschutz/sichere-passwoerter-so-gehts-11672
O altă sursă de pericol este calea de transfer a datelor din aplicație către serverul central. Aici este important ca în timpul transmisiei să fie utilizată tehnologia modernă de criptare, astfel încât datele trimise să nu poată fi interceptate și citite.
O altă sursă de risc este stocarea datelor utilizatorilor într-un cloud, adică pe serverele furnizorilor sau pe servere externe ale terților. Spre exemplu, atunci când datele sunt accesibile gratuit pe Internet fără protecție cu parolă și criptare, pot duce la accesarea datelor sensibile către terți.